Distilasyon Teknolojileri

Sıvı karışımlardan tek tek maddelerin ayrıştırılması veya ekstraksiyonu üzerinde, en dikkat çekici olarak alkol üretimi konusunda, yüzyıllardır çalışılmaktadır. Distilasyon ve rektifikasyon teknolojileri sırasıyla aşağıdaki şekilde uygulanmaktadır:

Distilasyon bir sıvı karışımdaki bileşenlerin, buharlaşma özelliklerindeki farklılıktan yararlanılarak, kısmi buharlaştırma ve ardından kondenzasyon yoluyla ayrıştırılmalarıdır. Rektifikasyon ise ters akışlı buharla direk temas halindeki sıvıların çoklu distilasyon işlemidir. Alkollü içeceklerin yanı sıra distilasyon teknolojisi, Kimya, İlaç, Gıda ve İçecek ile Çevre Teknolojileri endüstrilerinde de sık sık karşımıza çıkmaktadır. Diğer önemli bir uygulama alanı da çevre dostu yakıt olarak bilinen bioetanol üretimidir.

Faaliyet alanımız spesifik olarak Alkollü ve Alkolsüz İçeceklerdir. Bu sektörlerde birçok deneyimimiz ve referansımız bulunmaktadır;
- Alkollü – Alkolsüz İçecekler (Alkolsüz Bira, Rakı, Votka vs.) Komple üretim tesisleri

- Biyobenzin, Biyoetanol komple üretim tesisleri